Short Larp’s

Here is my Power Button

Here is my Power Button is een Short Larp over de interactie tussen mensen en AI’s. Gedurende de Larp verkennen de mensen en AI’s, beiden gespeeld door spelers, hun identiteit en relatie. Mensen hebben een persoonlijkheid, AI’s vormen deze gedurende het spel. Mensen hebben de mogelijkheid om hun AI te resetten. Expect twists, turns and tears.

Here is my power button is geschreven door Brodie Atwater. De Larp wordt gerund door Janou Brouwer en Ylva Otting. Er is geen voorbereiding nodig om de Larp te spelen en de Larp is ook geschikt voor onervaren spelers.

Wordt gegeven door: Janou & Ylva
Aantal spelers: 12-16
Duur: 3,5 uur


Introductie Academie der Toverkunsten

Project M is uniek in Nederland als Wizard thema Larp. Hun evenementen spelen zich af op de Academie der Toverkunsten, een hogeschool voor tovenaars en heksen waar diverse magische studies worden gegeven. Buiten de lessen om zijn er ook verschillende andere activiteiten, avonturen, mensen en monsters om te ontdekken in een wereld waar niet altijd alles is wat het lijkt.

Voor het Zomer Festival geven ze een voorproefje op hun wereld met een introductie avontuur in de vorm van een meeloopdag. Tijdens deze dag zullen er verschillende vakken kort aan bod komen. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan.

Ervaar zelf wat Project M en wizard Larp zo speciaal maakt!

Aantal spelers: 8 – 16
Duur: 2 – 3 uur
Vereisten: Voorbereidingen, een kostuum en toverstaf zijn niet nodig


Sign

‘Sign’ gaat over begrepen worden. Om begrepen te worden moeten we communiceren en dat is niet altijd gemakkelijk. Deze Short Larp gaat over kracht putten uit ongebruikelijke dingen en een taal die spelenderwijs ontstaat.

In de 70er jaren van de vorige eeuw kende Nicaragua geen vorm van gebarentaal. Doof zijn was een kwestie van behelpen – misschien paar algemene gebaren voor je naasten, een vorm van pantomime die niet verder kwam dan voorzien in je basisbehoeften. Zelfs onder vrienden had je geen optie om moeilijke concepten en diepere gevoelens te uiten. In veel opzichten een in en in eenzaam bestaan: 

In 1977 kwam daar verandering in. Dove kinderen uit heel het land werden bij elkaar gebracht in een experimentele school in Managua. Er werd van hen verwacht dat ze zouden leren liplezen, maar de meesten van hen deden dat niet. In plaats daarvan gebeurde er wat wonderbaarlijks.

Voor de eerste keer waren deze kinderen samen met lotgenoten, anderen die hen begrepen en hun vrienden konden worden. Zonder een algemene taal deden de kinderen het enige wat ze wisten: ze creëerden onderling een nieuwe taal. Hiermee legden ze de basis van de moderne Nicaraguaanse gebarentaal en gaven een stem aan doven in een heel land.

In Sign volgen we een kleine stap van hun reis: de eerste schooldag.

Wordt gegeven door: Willeke Kort
Aantal spelers: 
4-7
Duur: 2 uur
Vereisten: Voorbereidingen en een specifiek kostuum zijn niet nodig. Het kan leuk zijn om spelmateriaal of simpel speelgoed mee te nemen.


Service

Service is een free-form Short Larp scenario over Nederlandse burgers die worden opgeroepen voor dienstplicht tijdens een derde wereldoorlog.

Iedere speler neemt de rol aan van een Nederlandse burger die uit het dagelijks leven getrokken is en gebracht is naar het oriëntatiecentrum voor voorbereiding op uitzending. Alle eigendommen worden afgepakt in de voorbereiding om een echte soldaat te worden.

De game gaat over vaarwel zeggen tegen alles wat je dierbaar is. Het zet nationalisme lijnrecht tegenover de realiteiten van oorlog en persoonlijke problemen tegenover sociale verplichtingen.

The true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.   – G.K. Chesterton

Wordt gegeven door: Sander Burger
Aantal spelers: 10 – 20
Duur: 2 – 3 uur
Vereisten: Voorbereidingen, een specifiek kostuum en wapens zijn niet nodig


Weerwolven van Wakkerdam

Heb je ooit Weerwolven van Wakkerdam gespeeld? Wil je dit combineren met LARP? We hebben hierover het artikel ‘Weerwolven van Wakkerdam als LARP’ gepubliceerd maar nu gaan we het in het echt doen.

Weerwolven van Wakkerdam als LARP beloofd nog spannender, politieker, intrigerender en interactiever te worden dan het origineel!

Wordt gegeven door: Gijs van Bilsen
Aantal spelers:
 minimaal 10
Duur: 1,5 uur
Vereisten: Voorbereidingen, een specifiek kostuum en wapens zijn niet nodig

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor alle updates!

terug naar boven