Moresnet 1888 deel III

21 t/m 23 okt 2022
Jeugdverblijf De Hoeve, Genk, België

Moresnet 1888 is een kleinschalige, historische trilogie onder de vlag van Arcana, zich afspelend in het stadje Kelmis. Dit is het derde en laatste evenement van de trilogie.

Wat is het?

Ben jij op zoek naar een lief, fladderig evenement? Dan is Moresnet zeker niet wat je zoekt. Ondanks dat dit een prima kennismaking is met larp, richten we ons ook op liefhebbers van grimmig, emotioneel en heftig spel.
Daarnaast is de spelwereld er één waar bijvoorbeeld de wetshandhaving op een laag pitje stond. Het is dus niet meer dan logisch dan hier uitschot van alle windstreken neergestreken is. En dat wil nog wel eens mis gaan...
Om maar van al die andere figuren te zwijgen, overigens.

Het evenement vindt plaats in het ministaatje Neutraal Moresnet dat tussen 1816 en 1920 bestaan heeft (https://nl.wikipedia.org/wiki/Neutraal_Moresnet) in het jaar 1888. De setting is gebaseerd op historische bronnen en feiten, maar achtergronden van deelnemers en plotlijnen kunnen elementen bevatten die niet per definitie direct gekoppeld zijn aan Moresnet. Denk hierbij aan een Amerikaanse jongeman die in Moresnet een schuilplaats hoopt te vinden voor agenten van Pinkerton die hem zoeken in verband met de moord op een Indiaans stamhoofd. Het zijn gebeurtenissen die hebben kunnen plaatsvinden in 1888, maar die waarschijnlijk niet in dat jaar in Moresnet hun ontknoping hebben gehad. Wij laten dat graag wel gebeuren.

Genres
Historisch
Laatst aangepast:
30-06-2022
Georganiseerd door
Arcana
Leeftijden
Vanaf 18 jaar
Slaapgelegenheid
Binnen slapen
Terug naar evenementenoverzicht Website evenement
Moresnet 1888 deel III
terug naar boven