Voor organisaties

Naast het reguliere programma voor Larp’ers bieden we op het Zomer Festival 2019 ook een speciaal programma voor Larp organisaties aan. Wij geloven namelijk dat door het verzamelen van organisatoren er kennisdeling kan plaatsvinden. Zo hoeven we niet elk afzonderlijk het wiel uit te vinden.

Deelnemers vinden en vasthouden

Spreker: Yvon Vuijk vanuit LARP Platform

Spelers en figuranten trekken en vasthouden kan moeilijk lijken. Hoe zorg je dat je deelnemersaantallen op peil blijven in een veranderend evenementen landschap?

LARP Platform oprichter Yvon is al twee jaar aan het werk om Larp in Nederland in kaart te brengen en helpt organisaties op weg hun doelgroep te bereiken. Na de concrete voorbeelden gaan we als groep aan de slag om ideeën op te doen en ervaringen te delen.

Digitalisering van spelonderdelen

Spreker: Nicholas vanuit Estera

Zijn je spelleiders te druk, of heb je simpelweg geen zin om voor de zoveelste keer voor die ene speler op te zoeken welke skills zijn of haar personage nu heeft? Kan jouw ambacht en alchemie systeem eigenlijk ook gewoon makkelijk door computer vervangen worden?

In deze lezing bespreekt Nicholas het digitale registratie en SL systeem van Estera, welke problemen en oplossing zij zijn tegengekomen en hoe je een soortgelijk systeem voor je eigen evenement zou kunnen opzetten.

Omgaan met conflicten en klachten: een toolset

Spreker: Julian

Klachten zijn als een naald in een hooiberg: Het kost je als organisator heel veel moeite, maar als je de naald eenmaal gevonden hebt, kun je de naald gebruiken om je evenementen te verbeteren.

In deze lezing zal Julian ingaan op zowel de data-gedreven rationele kant en de lange termijn voordelen van klachten behandelen, versus de korte termijn emotionele investering die nodig is om de emotionele klappen te kunnen minimaliseren en ontvangen.

terug naar boven