Een kleinschalig larp festival vol nieuwe ontmoetingen en ervaringen

Programma 2022

Op deze pagina vind je het programma van het LARP Zomer Festival 2022 BlokkenschemaPlattegrond

LET OP DIT IS HET PROGRAMMA VAN 2022! Voor het programma van 2023, KLIK HIER

Wat is larp?
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2019
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2022

Inschrijven

Voor diverse short larps, workshops en activiteiten met een maximum aantal deelnemers werken we met inschrijflijsten. Maximaal 75% van de inschrijvingen zal gevuld zijn vanuit de voorinschrijving (reeds gesloten).  Maar je kunt ook op het laatste moment nog aansluiten via een fysiek inschrijfformulier in de hoofdzaal. De fysieke inschrijfformulieren komen beschikbaar op de volgende momenten: Vrijdag 20:45 (na de opening) Zaterdag 09:30 Zondag 10:30 Het kan gebeuren dat programma items vol zitten en je niet mee kan doen. We bieden echter een divers programma aan met diverse activiteiten tegelijk. Laat je verrassen en doe mee met een andere activiteit! 

Programma

Je hebt je helemaal aangepast aan de mensenwereld. Je zorgt ervoor dat je groene huidskleur niet zichtbaar is, of je voeten zijn geschoren, of je puntoren niet meer puntig zijn. Maar op deze plek in het bos kan je wel helemaal jezelf zijn. In de verte kan je de mensen nog horen maar dit is jullie veilige plek.

Dat betekent vooral dat je alle ruimte hebt om problemen te veroorzaken (of juist op te lossen). Relaties ontstaan of veranderen, verbroedering en ruzies gaan hand in hand. De verschillen tussen de rassen worden groter gemaakt, of vallen juist weg. Wat er ook gebeurt: de magie is tijdelijk en na de ontmoeting gaan jullie allemaal weer jullie eigen weg, terug naar de mensenwereld.  

Voorbereiding: Spelers kunnen van tevoren bedenken wat hun personage is en eventueel kostuum of andere aankleding/voorwerpen meenemen.

Triggers: racisme (fictieve rassen)

Aantal deelnemers: 6 – 10 (2 runs)
Duur: 3 uur

Headspace neemt jou mee binnen in de hoofd van Kirby en Morgan als concurrerende Urges vechten voor controle over wat hun mens gaat zeggen en doen. De larp bevat een reeks voorgeschreven scenarios waar Kirby een verhaal speelt met Morgan. Een wisselende Urge heeft altijd de leiding voor elk mens, maar alle Urges hebben invloed over wat Kirby en Morgan overkomt, in de stijl van Pixar’s Inside Out.

Je wilt Headspace spelen als: je de verschillende invloeden van iemands gedrag wil induiken, als de psychologische opbouw van een persoonlijkheid jou integreert, of als je gewoon ruzie wil maken met onredelijke medespelers.

Materialen zijn in het Engels maar kunnen op aanvraag vertaald worden.

Triggers: Vooraf afgestemd en begrensd in workshop

Aantal deelnemers: 8 – 10 (2 runs)
Duur: 2 uur
Blackbox: Deze short larp is op de eerste verdieping en niet rolstoeltoegankelijk

Op zaterdagavond opent het InBetween Café de deuren tijdens het LARP Zomer Festival. In dit café, tussen de werelden, is iedereen welkom. Neem een kostuum van je favoriete LARP personage mee en geniet van een avondje gezelligheid.

Tevens zullen er gedurende de avond kostuums en karakterbeschrijvingen aan de kapstok hangen die je kunt gebruiken om in te springen.

Het InBetween Café is bedoeld voor klein spel, gezelligheid, spelletjes, muziek en grote verhalen! Er is geen regelsysteem en het is niet de bedoeling dat er gevochten wordt met larp wapens.

InBetween Café wordt georganiseerd in samenwerking met Fantasy Court.

Aantal deelnemers: geen maximum
Duur: 3 uur – Je kunt vrij in- en uitlopen!

Vooraf inschrijven niet nodig!

“When the war comes” is een short larp over de onzekerheid van oorlog, over het lot van de mensen die je proberen te redden en over het schuldgevoel van zij die achterblijven.

De larp poogt geen bestaand conflict neer te zetten maar schept een generieke situatie die op veel plekken zou kunnen plaatsvinden. De thema’s van deze larp zijn op dit moment ontzettend relevant. Wij als organisatie denken dat het bespreekbaar maken van deze thema’s en situaties belangrijker is dan ooit en hopen hier met deze larp een respectvolle bijdrage aan te leveren. De oorspronkelijke larp is gemaakt in dialoog met mensen afkomstig uit verschillende oorlogsgebieden.

Speel deze short larp wel als je een larp wil spelen waarbij…

 • het samen creëren van een verhaal belangrijk is.
 • er enige sturing is vanuit spelleiding. Door het trekken van kaartjes bepaal je het lot van verschillende personages.
 • meta-technieken belangrijk zijn. De larp gebruikt onder andere belichting, muziek en monologen.

Speel deze short larp niet als je op zoek bent naar een larp…

 • waarbij (fysiek) conflict belangrijk is. In When the war comes wordt niet gevochten en proberen we onderling conflict te beperken. De larp gaat juist over mensen die graag samen willen zijn en dicht bij elkaar willen blijven.
 • met veel humor.

Deze larp is het meest geschikt voor mensen met larp- of improvisatietheater ervaring. Twijfel je of de larp voor jou geschikt is, stuur ons vooral even een berichtje op suus@larp-platform.nl of spreek ons aan op het evenement.

Triggers: Oorlog, (off-screen) geweld

Aantal deelnemers: 8 – 10
Duur: 3 uur
Blackbox: Deze short larp is op de eerste verdieping en niet rolstoeltoegankelijk

Een groep jonge mensen ontmoeten elkaar op de universiteit en raken bevriend. Ze weten allen dat ze niet helemaal zijn zoals de meeste mensen en worstelen met zichzelf accepteren, en geaccepteerd worden zoals ze zijn. Terwijl hun levens doorgaan en ze meer zichzelf worden, zullen ze er voor elkaar zijn, in goede en slechte tijden.

De larp is bedoeld om thema’s zoals acceptatie, identiteit, relaties, jezelf uiten te verkennen en hoe deze thema’s zich ontwikkelen in je leven. De larp is verdeeld in meerdere scènes in verschillende levensfasen, en volgen de karakters terwijl ze ouder worden. Born This Way kan gespeeld worden door niet-LGBT+ spelers die deze onderwerpen respectvol willen verkennen en wat willen leren over de recente geschiedenis.

Triggers: anti-LGBTQ+ sentiment, gender dysphoria, diverse andere triggers worden besproken in workshop. Er zal ook gebruik gemaakt worden van safety words en lines/veils. Deze technieken worden vooraf uitgelegd.

Aantal deelnemers: 4 – 6
Duur: 3 uur
Blackbox: Deze short larp is op de eerste verdieping en niet rolstoeltoegankelijk

De wereld is geëindigd, en buiten de deur wacht er alleen de dood. Of naja, volgens de blije computerstem wacht er een 20% kans op overlijden. Jij en vijf andere mensen hebben het naar een Lock, Stock and Barrel schuilplaats gehaald; een state of the art bunker die je veilig zou moeten houden. Toen je er aankwam kende je de andere mensen niet, maar jullie zitten hier nu al een paar maanden samen vast. Precies lang genoeg om ook bekend te zijn met hun irritante gewoonten. De larp begint bij een gewone nieuwe ochtend in de bunker.

Aantal deelnemers: 4-6 spelers (maximaal 12 runs)
Triggers: Moord, zelfmoord, apocalypse, geweld
Duur: 15 min totaal
Blackbox: Deze short larp is op de eerste verdieping en niet rolstoeltoegankelijk

Je kunt doorlopend aansluiten voor een run!

Ze ontmoeten elkaar bij een praatgroep. Waar houden ze zich mee bezig, nu ze geen superheld kunnen zijn? De larp draait om de traumatische ervaring, en het accepteren van het feit dat je nooit een van de grote helden zal zijn. Maar het gaat ook over gelijkgestemde zielen en lief zijn voor jezelf. En over de meest nutteloze superkrachten in de hele wereld.

Waarschuwing: Hoewel deze larp een luchtige stemming zal hebben, kunnen zwaardere onderwerpen wel voorkomen. Dit ligt aan de spelersgroep. De larp kan meer grappig of meer serieus uitvallen. Het wordt geadviseerd plezier te hebben met het scenario, maar het, en de andere personages, als karakter serieus te nemen.

‘Bijna Helden’ is een scenario door Quicksandbox Larp Studio’s, origineel gepubliceerd onder de naam ‘We almost were heroes‘.

Aantal deelnemers: 6 – 8
Triggers: Therapie, depressie
Duur: 2 uur
Blackbox: Deze short larp is op de eerste verdieping en niet rolstoeltoegankelijk

La Cena is een short larp, gepresenteerd in 7 scenes. Drie tot zeven spelers nemen de rollen aan van de Cruz familie, voor een emotionele reünie.

Aantal deelnemers: 3 – 7
Duur: 3 uur
Triggers: disfunctionele familie, emotionele mishandeling, onderdrukking, alcoholisme, psychische krachten, dood, ondertonen van christelijke religie.
Toegankelijkheid: Wegens de onderwerpen is dit een larp met een minimumleeftijd van 18 jaar.

De mooie kanten, maar ook de uitdagingen, van een preloaded larp komen langs, zowel vanuit het oogpunt van deelnemers als organisatoren. Na afloop heb je hopelijk een beter beeld van wat je kunt verwachten van een preloaded larp, en in ieder geval heb je weer wat anekdotes over diverse coole larps.

Als je het nog niet eerder hebt gedaan lijkt het soms te moeilijk om aan te beginnen. Wat nou als je wordt afgewezen? Of als de ander een heel ander beeld heeft van de relatie dan jij? Of als je niet meer helemaal zeker weet wat jouw gevoelens zijn en wat die van je personage?

Karijn heeft al talloze larprelaties gehad en geschreven en gaat het met jullie hebben over de waarde van romantisch relatiespel voor personages, de vormen die het aan kan nemen, hoe je het zelf initieert en hoe je omgaat met romantische lijntjes in door anderen geschreven personages. Over hoe je chemistry kan maken. En uiteraard over grenzen, calibratie en communicatie.

Larp. Iedereen heeft het erover (zeker dit weekend), maar wat is het? Hoe werkt het? Wat kan je ongeveer verwachten als je je inschrijft voor een larp? En vooral, wat is het niet (altijd)? Wat voor soorten larps bestaan er? En hoe vind je de larp die het beste bij jouw wensen past?

In een hoog tempo stippen we diverse onderwerpen aan die vooral interessant zijn voor beginnende en nog niet begonnen larpers, en vertellen we jou de dingen die we zelf hadden willen weten toen we voor het eerst het veld op stapten.

Duur: 1 uur

Sven heeft als dungeon bouwer, voor Vault 25 en Maerquin, al meer dan 15 jaar ervaring met het opzetten en runnen van dungeons en neemt je mee in zijn gedachteproces. Wat komt erbij kijken om een goede dungeon te ontwerpen, te bouwen en te draaien. Na de lezing is er ruimte voor een vragenrondje.

Duur: 1 uur

Maar dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Jullie gaan namelijk input leveren in wat er ter plekke in elkaar gezet gaat worden!

Is het een spelshow? Is het een lezing? Allebei?

Duur: 1 uur

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je die personages aan de juiste deelnemers toewijst – en dat iedere deelnemer een personage krijgt dat ze interessant genoeg vinden om te spelen?

Natuurlijk, je maakt een casting-formulier. Maar: welke vragen stel je in dat formulier? Laat je je deelnemers voorkeuren voor characters uitspreken, of laat je ze alleen vertellen wat ze “ongeveer” willen spelen? Hoe zorg je dat je de juiste vragen stelt? En nog belangrijker: hoe zorg je dat je deelnemers de vragen en de mogelijke antwoorden goed begrijpen?

Duur: 1 uur

Al meerdere jaren heeft Emma digitaal lezingen gegeven over schmink. Bekijk bijvoorbeeld haar video’s over grime shaping, veroudering en blauwe plekken grimeren.

Duur: 1 uur

Rondom het kampvuur gaat het vast al over die toffe nieuwe larp die eraan komt, de setting die iets nieuws aan het testen is, of de larp-groep die hun evenementen over een hele andere boeg aan het gooien is. Nu is mond-tot-mond geweldig, maar is het ook leuk om op een centraal moment zoveel mogelijk mensen over je coole nieuwe plan te vertellen. En voor jou betekend dit ook meteen een mooi overzicht van toffe dingen om naar uit te kijken. Daarom presenteren we hierbij: What’s next!

Duur: 1 uur

Er zullen meerdere sprekers kort vertellen over een aspect van larpen voor transformatie. Hierbij zal er gesproken worden over wat het is, ervaringen met larpen voor persoonlijke groei en leren door middel van larp, vanuit speler, spelleider en/of organisatieperspectief.

Larps maken kan moeilijk en intimiderend lijken, maar ideeën zijn er bij larpers vaak genoeg. In deze workshop gaan we van een idee naar een werkbare aanzet voor een larp in minder tijd dan een avondje praten-aan-het-kampvuur-over-je-nieuwste-idee-voor-een-larp.

(Het zal geen verrassing zijn, maar een larp is na minder dan 2 uur ontwikkeltijd waarschijnlijk niet klaar om gespeeld te worden. Het doel van deze workshop is om het hele proces een keer in vogelvlucht meegemaakt te hebben en te weten welke vervolgstappen je zou kunnen zetten om iets compleets te ontwikkelen. En wie weet; misschien ontwikkelt jouw groepje wel een idee dat zich perfect leent voor een toekomstig evenement!).

Aantal deelnemers: 4 – 15
Duur: 2 uur

Steeds vaker zien we workshops op larps. Een kans om voorafgaand aan de larp kennis te maken met medespelers, organisatie en de inhoud van de larp. Maar op welke manieren kan je een workshop allemaal vormgeven en hoe haal je als deelnemer het meeste uit de workshops?

Naast een stukje theorie gaan we natuurlijk vooral workshop technieken uitproberen.

Aantal deelnemers: maximaal 20
Duur: 2 uur

Met verschillende spelvormen gaan we spelenderwijs aan de slag om je uitbeelding van personages en je interacties met anderen te versterken.

Zo gaan we bijvoorbeeld spelen met:

 • Bewustwording en verdieping van je personage
 • Emoties van je personage uitstralen
 • Fysieke uitstraling
 • Status

Aantal deelnemers: minimaal 6
Duur: 2 uur

De workshop zal eerst een beknopte geschiedenis van tasjes en buidels geven om je wat inspiratie te geven voor wat je kan maken. Daarna zal ze een paar basissteken uitleggen zodat je vol vertrouwen aan het echte project kan beginnen. De tasjes mag je zelf helemaal ontwerpen en de spullen zullen voorhanden zijn, maar de stoffen “meegeleverd” zijn (stevige) organische stoffen (wol, katoen, linnen). Wil je dus met leer aan de slag? Dat kan zeker, maar neem dan zelf materialen mee (leer, een priem/leernaald en leerdraad). Ook als je een stof hebt die gewoon een buidel moet worden, kan je deze het beste zelf meenemen (Tip, kleine restjes “cabbage” zijn wellicht zo op te maken!).

Lindy is de bedenker achter ROLE kostuumbouw, een naaister met de ambitie om andere kostuumbouwers hun stoutste larp dromen waarheid te maken. Ze leert je graag om met zowel algemene als alternatieve kennis een uniek stempel op jouw kostuum te drukken.

Aantal deelnemers: 6 – 10
Duur: 2 uur

Aantal deelnemers: max. 8 personen
Duur: 2 uur

Ze zal je stap voor stap meenemen naar het bereiken van een goed eindresultaat. Hierbij gaat ze in op materiaalkeuze, technieken en het inzetten van creativiteit en inzicht.

Al meerdere jaren heeft Emma digitaal lezingen gegeven over schmink. Bekijk bijvoorbeeld haar video’s over grime shaping, veroudering en blauwe plekken grimeren.

Duur: 1 uur

Je hoeft niets mee te nemen voor deze workshop. Wij hebben alles van naald tot draad voor je geregeld. De gebruikte stof is een synthetisch “deadstock” organza, hetgeen betekent dat de stof reeds gemaakt was voor een modebedrijf maar overbodig bleek. Door het over te kopen en het te gebruiken zorgen we er samen dus een beetje voor dat de textiel hoop niet groeit! Als je een compleet unieke roos wil, laat dan na bevestiging van je inschrijving weten welke kleur je wilt, en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Lindy is de bedenker achter ROLE kostuum bouw, een naaister met de ambitie om andere kostuum bouwers hun stoutste larp dromen waarheid te maken. Ze leert je graag om met zowel algemene als alternatieve kennis een uniek stempel op jouw kostuum te drukken.

Aantal deelnemers: maximaal 10
Duur: 2 uur

Boekverluchting is de kunst of het ambacht die zich bezighield met de illustratie en de versiering van middeleeuwse handschriften en andere documenten. In deze workshop ga je met Rona aan de slag met simpele technieken die je kunt toepassen op al je papierwerk.

Larp anekdotes, aka ‘warstories’, we kennen ze allemaal. We vertellen elkaar graag de verhalen over elkaars gebeurtenissen, en we vertellen ze ook om veel verschillende redenen. Maar zoals iedereen weet verschillen larpers ook sterk van elkaar, en wat voor de ene een goede anekdote is valt voor de ander compleet plat. En dan hebben we het nog niet over de uitdaging van collega’s, familie en andere niet-larpende geïnteresseerden. Leer in deze workshop je anekdotes aanpassen op je publiek en welk doel je voor ogen hebt, wanneer je elkaar de ruimte kan geven voor elkaars anekdotes, de etiquette van goede verhalen uitwisselen, en ook vooral wanneer je het niet moet doen.

Zin om met je handen bezig te zijn? Je creativiteit te delen? Of loop je juist helemaal vast op een project en heb je het inzicht van anderen nodig? Kom naar de open werkplaats! In de werkplaats zijn diverse creatieve experts aanwezig om jou te helpen met al je vragen rondom het bouwen van kostuums en props. Daarnaast is de open werkplaats de plek om gezellig onderling te werken aan je projecten.

Duur: 2 uur, doorlopend geopend

Weet jij precies in welk jaar de eerste larp in Nederland plaatsvond? En de exacte naam van het wapen schuim dat iedere fabrikant gebruikt? Misschien kan je uit 20 verschillende opties moeiteloos bepalen welke patronen in de vroege Renaissance werden gebruikt, of welke meta-technieken er gebruikt werden in een obscure Finse Smurfenlarp?

Kom dan je kennis testen in de larp-pubquiz en strijd om de eeuwige roem en eer! En misschien leer je onderweg ook nog iets nieuws. 😉

Ben je niet zo ontzettend ervaren als larper? Of heb je meer zin om gewoon gezellig mee te kijken en ook nog wat te leren, terwijl andere mensen zich in het zweet werken voor de winst? Ook dat is mogelijk!

Duur: 2 uur

De Kievit is een van Nederlands meest geliefde en gebruikte larp locaties. Bijna iedereen heeft er wel een episch moment beleefd. Op de zondag zullen we met iedereen die dat wil een ‘doe-het zelf’ rondleiding over het terrein organiseren, voor deelnemers die graag een verhaal willen delen en degenen die graag naar deze verhalen willen luisteren.

Duur: 1 uur

In Honey Heist speel je een team criminele beren die de gouden honing gaat proberen te stelen van een festival. Een hilarisch avontuur, uitstekend geschikt voor mensen die nog niet zo bekend zijn met rollenspel of tabletop.

Aantal deelnemers: 3 – 5
Duur: 3 uur

Tickets

vr 30 aug t/m zo 1 sept

Weekendticket

 • Volledig programma
 • Ontbijt zaterdag & zondag
 • Lunch zaterdag & zondag
 • Avondmaaltijd vrijdag
 • Luxe BBQ zaterdag
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken
 • Overnachtingen in gebouw of eigen tent
za 31 augustus

Dagticket

 • Volledig zaterdag programma
 • Lunch
 • Luxe BBQ
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken

De locatie

Ticketverkoop is geopend

vr 30 aug t/m zo 1 sept 2024
Weekendticket
za 31 augustus 2024
Dagticket

Het Mussennest Otterlo
terug naar boven