Hello LARP: De Nederlandse LARP Podcast

11 augustus 2020 Door Hello LARP

Nu twee jaar terug zijn wij begonnen met “Hello LARP”, een podcast over LARP. “Wij” in deze zijn de min-of-meer vaste crew: Imke, Kokta, Pascal, Mark en Marius met sinds kort ook Vincent, Karijn en Remy. 

Zoals Imke het omschrijft was de opzet van “Hello LARP” om een kampvuur-gevoel te creëren. We willen verhalen horen van mensen die enthousiast zijn over hun hobby en wij willen ons en onze luisteraars laten inspireren door die verhalen. Het is fascinerend voor ons als podcasters om elke aflevering weer mensen te spreken die nieuwe ideeën hebben en hun hart en ziel storten in het neerzetten van het tofste evenement mogelijk. 

Als je naar onze voorgaande opnames kijkt zie je dat we proberen om de ene aflevering de organisatie achter een (nieuw) evenement te spreken en de andere aflevering een stukje theorie of een concept te behandelen. Die laatste wisselen dan weer van praktische zaken zoals het nut van een formeel bestuur naar theorie of emotionele thema’s zoals discussie over hoe je kunt omgaan met de dood van je karakter. 

Onze favoriete afleveringen

We zijn aanbeland bij aflevering 50 en als we terugkijken is onze opname-catalogus al een mooi naslagwerk over LARP in Nederland. Om een paar afleveringen te belichten: 

In Episode 43 – IntoTheMirror vertelt Carel Ketelaars over hoe hij van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, dat was een fascinerend verhaal. Carel kan goed vertellen en de gedachte dat je je 60 uur per week met LARP en Escape Rooms mag bezighouden is natuurlijk waanzinnig. 

In Episode 30: Van verjaardag naar 1e event praten wij met Bram Hagewoud over hoe je vanuit een eerste idee uiteindelijk komt tot een daadwerkelijke LARP. Een leuk en interessant gesprek over hoe een evenement ontstaat en wat er zoal aan te pas komt. 

En in Episode 33: Fantasy Court Live Q&A hebben we een live aflevering opgenomen op “Fantasy Court” in Eindhoven en vragen van die dag behandeld in latere opnames. Het was heel erg leuk om geïnteresseerde mensen tegen te komen in levenden lijve en een dag lang op te nemen.

We hebben een serie gedaan (Episode 10 tot 20) over de klassieke fantasy-personages zoals de druïde, de ritualist, de magiër en hoe je die archetypes kan gebruiken om meer spel te genereren. Hoewel onze audiokwaliteit nog niet helemaal geweldig was heeft dat ons wel aan het denken gezet over hoe je zelfs als de meest basale vechter spel kan genereren.

Heb je een idee voor een aflevering?

Eén van de redenen om ons te presenteren op het LARP Platform is dat we jullie hulp goed kunnen gebruiken om verdere afleveringen te vullen! Als je ons een onderwerp kunt voeren duiken wij de diepte in om een gast te vinden en er een kop-staart verhaal omheen te schrijven. We zijn dol op het verkennen van nieuwe evenementen en concepten in deze hobby. 

Mocht je een idee hebben, we zijn te contacteren via Facebook of hello@hellolarp.nl.

Nooit meer een aflevering missen!

Je hoeft nooit meer een aflevering van Hello LARP te missen. Vanaf nu zullen alle nieuwe afleveringen van Hello LARP ook gepubliceerd worden op LARP Platform.

Natuurlijk kun je ook alle afleveringen terugluisteren via de officiële PodBean website of Spotify.


terug naar boven