Toffe nieuwe LARP’s in 2018

22 januari 2018 Door Yvon Vuijk

Naast de lopende LARP-evenementen, komen er ook jaarlijks nieuwe evenementen bij. Sommigen hebben plannen om een langlopende serie te worden, andere zijn one-shots. Ik heb LARP Nederland goed doorgespit en hieronder een paar toffe voorbeelden voor jullie uitgelicht.

 

Project M: Academie der Toverkunsten

Het Kruithuis te Delft

Nederland krijgt haar eigen Wizard-LARP! Voor alle fans van Harry Potter; jullie kunnen je inschrijven voor de Nederlandse Academie der Toverkunsten. Vorig jaar hebben ze de playtest gedaan,en nu zijn ze klaar voor hun eerste volledige evenement. Project M zet gelijk hoog in met een schitterende locatie: Het Kruithuis te Delft.

Project M belooft een mooi Nederlands alternatief te worden op het gerenommeerde College of Wizardry in Polen en de (tevens nieuwe) wizard academie: Myrddin Emrys in België.

Het eerste evenement van Project M vindt plaats van 16 tot en met 18 februari met een maximum van 70 deelnemers.

Website: https://projectmlarp.nl

 

Estera

Het volk Reth. Fotografie Polychromical

Estera is een LARP waar ikzelf, in de opstartfase, bij betrokken ben geweest, dus ik ben een beetje bevooroordeeld over deze nieuwe LARP.

Estera zetten hoog in op innovatie en nieuwe concepten binnen het low-fantasy genre. Estera wil ‘spel vanuit spelers’ bieden, waarin de deelnemers samen een levend dorp gaan neerzetten. Ze hebben uitgebreide documenten geschreven over de verschillende volkeren, geloven en de magie. Hierdoor voelt Estera aan als een wereld met veel diepgang en een rijke geschiedenis.

Het eerste evenement van Estera vind plaats van 2 tot en met 4 maart in Groepsaccommodatie de Kievit met een maximum aantal deelnemers van 70.

Website: https://estera-larp.nl

 

Moresnet 1888

Er is nog niet veel bekend over Moresnet 1888 buiten de teasers op Facebook. Moresnet 1888 is een historisch rollenspel-evenement onder de vlag van Arcana. Arcana staat bekend om hun hoge kwaliteit historische LARP’s waaronder Wolfhagen (de bokkenrijders!) en Belvedere (de drie musketiers).

Het evenement vindt plaats in het ministaatje Neutraal Moresnet dat tussen 1816 en 1920 bestaan heeft. Een bijzonder ‘landje’ vol corruptie, roddels en politiek gekonkel.De nadruk ligt op spel beleven en spel maken. Er is dus geen uitgewerkt systeem met vaardigheden, trefpunten en klassen.

Het eerste evenement van Moresnet 1888 vind plaats van 19 tot en met 21 oktober en heeft een maximum van 70 deelnemers.

Facebook pagina:  https://www.facebook.com/moresnet1888

 

Hebben we een toffe LARP gemist?

Missen we nog een toffe nieuwe LARP die in 2018 z’n eerste evenement houdt? Stuur ons dan vooral een mailtje op info@larp-platform.nl, we nemen graag een kijkje!


terug naar boven