2017: Een terugblik

24 december 2017 Door Yvon Vuijk

2018 staat voor de deur en ik wilde graag een moment nemen om terug te blikken op 2017.

Voor mij is 2017 een geweldig jaar geweest. Ik heb eindelijk mijn rijbewijs gehaald, een auto gekocht en een nieuwe baan gevonden waar ik heel blij van wordt.

Daarnaast heb ik dit jaar meer dan een dozijn LARP’s gedaan. De meeste waren geweldig, maar sommige waren ook minder. Bijvoorbeeld Charm 33 dit voorjaar, waar ik het hele weekend met griep in de bungalow gelegen heb. Of Drachenfest, dat na 3 dagen continue regen veranderd was in Blubberfest. Maar bovenal kan zeggen dat m’n LARP ervaringen dit jaar bovenal positief, warm en vernieuwend waren. Ik ben dankbaar voor alle mensen die ik dit jaar (beter) heb leren kennen.

Ook is dit jaar een grote droom van me uitgekomen: Een website waar alle informatie over LARP in Nederland samengebracht wordt. Een platform voor en door LARP’ers, waar iedereen positieve verhalen kan delen.

Na 10+ jaar zoeken naar zo’n website had ik halverwege 2016 de conclusie getrokken dat die website er niet was en er ook niet ging komen. Als ik het wilde, moest ik hem zelf maken.

Daarna ben ik een halfjaar aan het plannen en bouwen geweest om alles in orde te maken. En zo was het op 1 maart eindelijk zo ver: we gingen live. Al direct sloeg het concept aan en melden diverse mensen zich aan om mooie artikelen te schrijven voor het platform.

Wat we bereikt hebben in 2017

Ik kan dan ook met veel trots zeggen dat we een geweldig jaar gehad hebben met LARP Platform. We hebben dit jaar 66 blog artikelen geplaatst. Gemiddeld wordt de website 2.500 keer per maand bekeken.

We zijn trotse partner van LRP Agenda, die het mogelijk maakt om de evenementenagenda ook te tonen op onze website.

Verder zijn al meer dan 1000 visitekaartjes uitgedeeld!

We hebben al meer dan 350 likes op onze Facebook pagina.

We bieden het meest volledige LARP locatieoverzicht van de Benelux aan.

LARP Platform is nog steeds een non-profit website zonder inkomstenbron. We draaien volledig op vrijwilligers.

Tevens zijn we een platform dat hulp biedt aan LARP organisaties. Zo hebben we diverse LARP organisaties geholpen met vragen over organisatie, locaties en marketing. Alsmede hielpen we met het leggen van waardevolle connecties tussen organisaties.

Plannen voor 2018

Voor 2018 hebben we ook ontzettend leuke plannen. Er zijn reeds al wat blogs ingestuurd voor januari. Maar we kunnen zeker nog leuke input gebruiken. Lijkt het je leuk om te schrijven over je hobby, schroom dan niet om je aan te melden via info@larp-platform.nl. Schrijfervaring is niet vereist!

Ik wil graag iedereen bedanken. Voor het schrijven, proeflezen, de technische adviezen, het uitdelen van visitekaartjes, het delen van Facebook berichten of simpelweg het lezen van de blogs.


terug naar boven