Lezingen

We gaan een breed aanbod aan interessante lezingen aanbieden op het Zomer Festival. Hieronder vindt je onze lezingen:

Bleed beïnvloeden – Annelies

Soms gonst je personage nog dagen na… of juist niet. Voor beide opties valt wat te zeggen. Maar als het niet oplevert wat je wil, kan je hier ook wat aan doen? We gaan in deze lezing in op het concept bleed, wat achterliggende theorie, en bespreken vervolgens een paar hieruit voortvloeiende concrete handvatten waarmee spelers en organisatoren bleed kunnen versterken of verzwakken.

Discussiecirkel veiligheid – Annelies

Het concept veiligheid binnen Larp heeft meerdere aspecten en wordt dan ook niet door iedereen hetzelfde gezien. In deze cirkel praten we om te kijken hoe breed de verschillende visies hierop van elkaar verschillen en of we deelgebieden kunnen aanwijzen, wat het voeren van gesprekken over veiligheid binnen Larp in de Larp-gemeenschap zou kunnen vergemakkelijken.

So you wanna help run a Larp

Larps komen niet uit het niets – en je organisatie op orde hebben scheelt een hoop tijd die je dan weer in leuke dingen kan stoppen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om goede crew te vinden, of een groep waar jij je bij wil aansluiten. In dit item delen Suus en Rick hun ervaringen in het bouwen van hun teams en evenementen.

Wil je graag je favoriete larp een handje bijsteken, of ben je een organisator op zoek naar nieuwe crewleden? Wil je een eigen larp opzetten of heb je spelleider ambities? Dan is dit item voor jou.

Wordt gegeven door: Suus Mutsaers & Rick Boeve

Larp theorie

Er wordt al decennia lang heel veel over larp gedacht, gediscussieerd en geschreven. Over design, maar ook over zaken als consent en speler-motivaties. In Nederland heeft larp theorie nog geen brede traditie, maar daar zou de komende jaren zomaar eens verandering in kunnen komen! In dit item komen een serie begrippen aan bod waar we eigenlijk allemaal al mee spelen, maar misschien nog nooit zo over hadden nagedacht.

Wordt gegeven door: Karijn

Larp’en in het buitenland

Larp’en in het buitenland: steeds meer Nederlandse spelers doen het, en nog veel meer zijn er benieuwd naar. Maar wat maakt spelen in het buitenland anders? Waar moet je rekening mee houden? Welke opties zijn er? Ervaren buitenlandganger Karijn doet haar best je wegwijs te maken en al je vragen te beantwoorden en geeft als bonus een hoop voorbeelden van buitenlandse games.

Wordt gegeven door: Karijn

Drie spelerstips

Hoe bereid je je goed voor op een evenement? Deze drie tips worden door Julian als meer dan 20 jaar gebruikt om beginners op weg te helpen. Het overkoepelende doel van deze tips is om je te helpen binnen en buiten onze hobby. Julian zal de tips doorspreken en meer de diepte in gaan als aanvulling op het artikel ‘3 beginnerstips’.

Wordt gegeven door: Julian

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor alle updates!

terug naar boven