Een kleinschalig larp festival vol nieuwe ontmoetingen en ervaringen

Een dag of weekend vol gezelligheid en lekker eten met een uitgebreid programma aan workshops, lezingen, tabletop avonturen en korte larps. Of je nu gloednieuw met larp bent, een veteraan met jaren ervaren of een organisator: er is genoeg te zien en beleven!

De perfecte plek om te starten met larp!

Ons festival is laagdrempelig ingericht, met uitleg voor beginners en toegankelijke larp's en activiteiten van 1~3 uur.

Wat is larp?
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2019
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2022

Oude bekenden en nieuwe vrienden

Het festival is een geweldige plek om nieuwe vrienden te leren kennen alsmede bij te praten met oude bekenden. Proef aan nieuwe larp-genres en ontmoet larpers van diverse evenementen.

Tickets

vr 30 aug t/m zo 1 sept

Weekendticket

 • Volledig programma
 • Ontbijt zaterdag & zondag
 • Lunch zaterdag & zondag
 • Avondmaaltijd vrijdag
 • Luxe BBQ zaterdag
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken
 • Overnachtingen in gebouw of eigen tent
za 31 augustus

Dagticket

 • Volledig zaterdag programma
 • Lunch
 • Luxe BBQ
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken

De locatie

Het Mussennest is een populaire larp locatie op de Hoge Veluwe. Voorzien van diverse binnenlocaties, een bar, slaapzalen en een eigen bos. Er is de mogelijkheid om een tent op te zetten als je niet op een slaapzaal wilt slapen.

Plattegrond locatie

Adres

Beekdalseweg 1
6731 SG Otterlo

Bereikbaarheid

De locatie is goed aan te rijden met auto. Parkeren kan langs de weg. OV reizigers stoppen op de bushalte in het dorp. Vanaf de bushalte is op aanvraag een gratis pendeldienst naar de locatie beschikbaar.

Toegankelijkheid

Het Mussennest is grotendeels rolstoel toegankelijk met rolstoelvriendelijk sanitair. Helaas zijn sommige locaties minder rolstoeltoegankelijk (bijvoorbeeld het bos). Als een programma item minder rolstoeltoegankelijk is dan staat dit erbij vermeld.

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Het LARP Zomer Festival is in de eerste plaats vooral een gezellig festival om andere larpers te ontmoeten en kennis op te doen. Maar we bieden ook diverse Short Larps aan waarbij een kostuum wenselijk kan zijn. Dat zal dan vermeld staan bij de programma onderdelen.

In principe hoef je geen kostuum mee nemen, we nodigen je vooral uit om kleding aan te trekken waar je je prettig in voelt. Maar dat mag zeker een mooi kostuum zijn!

We bieden een pendeldienst aan voor de vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagavond en zondagmiddag. Deze pendel zal rijden van en naar de bushalte. De pendeldienst is een gratis service, maar dit betekent wel dat we niet constant zullen rijden en zo veel mogelijk ritten combineren.

Verzoeken voor de pendeldienst kunnen tot woensdag 16 augustus 20:00 ingediend worden via info@larp-platform.nl.

Stuur ons een mailtje op larpzomerfestival@larp-platform.nl en dan noteren we dit voor je. Houd er echter rekening mee dat er naast EHBO’ers en een standaard verbandkoffer geen zorgverleners aanwezig zullen zijn vanuit de organisatie. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.

Het LARP Zomer Festival is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Er is geen maximumleeftijd. Sommige programma-onderdelen zijn vanwege de onderwerpen enkel toegankelijk vanaf 18 jaar.

We hebben een maximaal van 100 binnen slaapplekken, op dat moment zijn er alleen nog weekend tickets voor mensen die in een tent willen slapen en dagtickets te koop. Het kan dus gebeuren dat tickets uitverkopen.

Wij willen graag larp voor iedereen beschikbaar houden, daarom hebben we ook tickets die bij een kleine beurs passen. Je kunt een Kleine Beurs Ticket kopen zonder dat er vragen worden gesteld, maar hou er wel rekening mee dat er een gelimiteerd aantal beschikbaar is.

Bij het bestellen van je ticket kun je kiezen voor de opties Kleine Beurs en Sponsor, waarbij de optie voor Sponsor een donatie is die wordt gebruikt voor het bekostigen van Kleine Beurs Tickets.

Het LARP Platform stelt zelf ook 5 Kleine Beurs Tickets beschikbaar.

We hebben verschillende soorten korting beschikbaar:

 • Kleine Beurs Tickets: Je kunt hier gebruik van maken als je het financieel krap hebt. Als jij het nodig hebt kun je hier gebruik van maken: No Questions Asked. Het aantal beschikbare Kleine Beurs Tickets vanuit de organisatie is 5, maar er kunnen meer kleine beurs tickets beschikbaar komen door de donatie van Sponsor Tickets.
 • Bijdragers korting: Als je minimaal 2 uur bijdraagt tijdens het festival, bijvoorbeeld door het organiseren van een programma onderdeel, bieden we je een kortingscode aan van 10% op de ticketprijs. Deze korting gaat altijd in overleg met het team.
 • Vrijwilligerskorting: Als je het grootste deel van het weekend bezig bent met organiseren dan kun je gebruik maken van de vrijwilligerskorting. Je ticketprijs is dan gelijk aan de kostprijs. Stuur ons een berichtje op peter@larp-platform.nl als je wilt bijdragen.

Het team

Het LARP Zomer Festival is een evenement van Stichting Verhaal in Uitvoering, een non-profit stichting met als doel om larp leuker, beter en toegankelijker te maken.

Peter (hij/hem)

Hoofd productie

Yvon (zij/hen)

Communicatie

Desire (zij/haar)

Communicatie

Sean (hij/hem)

Programma

Lies (zij/haar)

Programma

Mandy (zij/hen)

Programma

Omney (Die/hen/zullie)

Programma

Menno (hij/hem)

Productie

Kasper (hij/hem)

Productie

Christian (hij/hem)

Techniek

Contact

Heb je nog vragen over het LARP Zomer Festival? Neem vooral contact met ons op! We reageren het snelst via e-mail!

Ticketverkoop is geopend

vr 30 aug t/m zo 1 sept 2024
Weekendticket
za 31 augustus 2024
Dagticket

Het Mussennest Otterlo
terug naar boven