25 t/m 27 augustus 2023

Het Mussennest, Otterlo

Het gezelligste larp festival!

Jaarlijks organiseert LARP Platform het LARP Zomer Festival: een weekend vol gezelligheid, innovatie en ontmoetingen.

Het LARP Zomer Festival is een non-profit evenement met als doel om larp in Nederland en België leuker en beter te maken, alsmede larpers in contact met elkaar te brengen.

Divers en uitgebreid programma

We bieden een uitgebreid programma voor larpers. Of je nu gloednieuw bent, een veteraan met jaren ervaren of een larp-organisator- er is genoeg te zien en beleven.

Tijd voor gezelligheid!

Ken je dat zaterdagavond-gevoel aan het kampvuur, waarbij je lekker kan kletsen met bekenden en nieuwe vrienden kan maken? Dat gevoel kun je een volledig weekend verwachten tijdens het LARP Zomer Festival!

Volledig verzorgd

Alle niet-alcoholische dranken zitten inbegrepen- geen barkaart nodig. Tevens regelen we de maaltijden en snacks. Daarnaast kun je bij een weekendticket kiezen tussen binnen slapen of in je eigen tent.

Programma

Wat kun je verwachten?

 • Diverse short larps van 2 a 3 uur
 • Creatieve workshops en presentaties
 • Panels en discussiecirkels
 • Lezingen over larp-theorie
 • Gezellige activiteiten voor beginnende en ervaren larpers
 • Blackbox ingericht met licht en geluid voor unieke short larps en workshops
 • De jaarlijkse LARP Pubquiz voor teams
 • Kampvuur-gezelligheid
 • Uitgestrekt bos

Ticketprijzen

Dagticket

zaterdag 26 augustus 2023
 • Volledig zaterdag programma
 • Lunch
 • Luxe BBQ
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken

Weekend ticket

25 t/m 27 augustus 2023
 • Volledig programma
 • Ontbijt zaterdag & zondag
 • Lunch zaterdag & zondag
 • Avondmaaltijd vrijdag
 • Luxe BBQ zaterdag
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken
 • Overnachtingen in gebouw of eigen tent

De locatie

Het Mussennest is een populaire larp locatie op de Hoge Veluwe. Voorzien van diverse binnen locaties, een bar, slaapzalen en een eigen bos. Er is de mogelijkheid om een tent op te zetten als je niet op de zaal wilt slapen.

Adres

Mussennest Otterlo
Beekdalseweg 1
6731 SG Otterlo

Bereikbaarheid

De locatie is goed aan te rijden met auto. Parkeren kan langs de weg. OV reizigers stoppen op de bushalte in het dorp. Vanaf de bushalte is op aanvraag een gratis pendeldienst naar de locatie beschikbaar.

Toegankelijkheid

Het Mussennest is grotendeels rolstoel toegankelijk met rolstoelvriendelijk sanitair. Helaas zijn sommige locaties minder rolstoeltoegankelijk (bijvoorbeeld in het bos). Als een programma item minder rolstoeltoegankelijk is dan staat dit vermeld bij het programma item.

FAQ

Ja en nee. Het LARP Zomer Festival is in de eerste plaats vooral een gezellig festival om andere larpers te ontmoeten en kennis op te doen. Maar we bieden ook diverse Short Larps aan waarbij een kostuum wenselijk kan zijn. Dat zal dan vermeld staan bij de programma onderdelen.

In principe hoef je geen kostuum mee nemen, maar we nodigen je vooral uit om kleding aan te trekken waar je je prettig in voelt. En dat mag zeker een IC kostuum zijn!

Het programma is nog niet bekend gemaakt. Dit zal een paar maanden voor het evenement bekend gemaakt worden.

Het LARP Zomer Festival is een evenement van Stichting Verhaal in Uitvoering, een non-profit stichting met als doel om larp leuker, beter en toegankelijker te maken. 

Het LARP Zomer Festival team bestaat uit:

Communicatie: Yvon
Programma: Annelies, Irene, Sean, René en Suus
Organisatie: Peter, Menno en Kasper

Heb je vragen? Neem contact met ons op via info@larp-platform.nl.

We sluiten het festivalterrein voor dagtickets op zaterdagnacht om 02:00.

Op aanvraag bieden we een gratis pendeldienst aan vanaf de bushalte in het dorp. Je moet hiervoor aanmelden via larpzomerfestival@larp-platform.nl. We bieden pendeldiensten aan voor dagtickets en weekend tickets. De tijden voor de pendel worden in aanloop van het evenement afgestemd met het OV schema.

Aanmelden voor de pendeldienst kan tot 3 weken voor het evenement. Je ontvangt een bevestiging via de e-mail als je pendelverzoek wordt ingepland.

De locatie is grotendeels rolstoeltoegankelijk, met aangepast sanitair (toiletten en douche). Enkele ruimtes waar programmaonderdelen georganiseerd worden zijn minder toegankelijk. De programma items die minder rolstoeltoegankelijk zijn hebben dit aangemerkt staan op het programma.

Stuur ons een mailtje op larpzomerfestival@larp-platform.nl en dan noteren we dit voor je. Houd er echter rekening mee dat er naast EHBO’ers en een standaard verbandkoffer geen zorgverleners aanwezig zullen zijn vanuit de organisatie. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.

Er zijn geen corona maatregelen meer. Maar er zijn wel adviezen om de verspreiding van het coronavirus te beperken:

 • handen wassen
 • hoest en nies in je elleboog
 • blijf thuis bij klachten en doe een test

We vragen je om thuis een zelftest te doen als je symptomen vertoont van een coronavirus besmetting of in aanraking bent geweest met iemand die recent positief is getest. In het geval van een besmetting met het coronavirus verzoeken we je met klem om thuis te blijven en contact op te nemen met de organisatie om je af te melden.

We hebben zelftesten beschikbaar als je gedurende het weekend klachten ontwikkelt die passen bij het coronavirus. Tevens stellen we mondkapjes en handgel beschikbaar. Deze middelen zijn verkrijgbaar bij de bar.

Respecteer de keuze van anderen in het dragen van beschermende middelen of het houden van afstand.

Het LARP Zomer Festival is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Er is geen maximumleeftijd.

We hebben een maximaal van 100 binnen slaapplekken, op dat moment zijn er alleen nog weekend tickets voor mensen die in een tent willen slapen en dagtickets te koop. Het kan dus gebeuren dat tickets uitverkopen.

Wij willen graag larp voor iedereen beschikbaar houden, daarom hebben we ook tickets die bij een kleine beurs passen. Je kunt een Kleine Beurs Ticket kopen zonder dat er vragen worden gesteld, maar hou er wel rekening mee dat er een gelimiteerd aantal beschikbaar is.

Bij het bestellen van je ticket kun je kiezen voor de opties Kleine Beurs en Sponsor, waarbij de optie voor Sponsor een donatie is die wordt gebruikt voor het bekostigen van Kleine Beurs Tickets.

Het LARP Platform stelt zelf ook 5 Kleine Beurs Tickets beschikbaar.

We hebben verschillende soorten korting beschikbaar:

 • Kleine Beurs Tickets: Je kunt hier gebruik van maken als je het financieel krap hebt. Als jij het nodig hebt kun je hier gebruik van maken: No Questions Asked. Het aantal beschikbare Kleine Beurs Tickets vanuit de organisatie is 5, maar er kunnen meer kleine beurs tickets beschikbaar komen door de donatie van Sponsor Tickets.
 • Bijdragers korting: Als je minimaal 2 uur bijdraagt tijdens het festival, bijvoorbeeld door het organiseren van een programma onderdeel, bieden we je een kortingscode aan van 10% op de ticketprijs. Deze korting gaat altijd in overleg met het team.
 • Vrijwilligerskorting: Als je het grootste deel van het weekend bezig bent met organiseren dan kun je gebruik maken van de vrijwilligerskorting. Je ticketprijs is dan gelijk aan de kostprijs. Stuur ons een berichtje op peter@larp-platform.nl als je wilt bijdragen.

Foto's voorgaande edities

Ticketverkoop is reeds geopend

25 t/m 27 augustus 2023, Het Mussennest Otterlo
TICKET KOPEN
terug naar boven