Een kleinschalig larp festival vol nieuwe ontmoetingen en ervaringen

Een festival vol gezelligheid en lekker eten, met een uitgebreid programma aan workshops, lezingen, tabletopavonturen en korte larps. Of je nu gloednieuw bent in de wereld van larp, een veteraan met jaren ervaring, of een organisator: er is genoeg te zien en te beleven!

De perfecte plek om te starten met larp!

Ons festival is laagdrempelig opgezet, met uitleg voor beginners en toegankelijke larps en activiteiten van 1 tot 3 uur.

Wat is larp?
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2019
Activiteiten tijdens het LARP Zomer Festival 2022

Oude bekenden en nieuwe vrienden

Het Mussennest is een populaire larp-locatie op de Hoge Veluwe. Voorzien van diverse binnenlocaties, een bar, slaapzalen en een eigen bos. Je hebt ook de mogelijkheid om een tent op te zetten als je liever niet in een slaapzaal wilt slapen.

Tickets

vr 30 aug t/m zo 1 sept

Weekendticket

 • Volledig programma
 • Ontbijt zaterdag & zondag
 • Lunch zaterdag & zondag
 • Avondmaaltijd vrijdag
 • Luxe BBQ zaterdag
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken
 • Overnachtingen in gebouw of eigen tent
za 31 augustus

Dagticket

 • Volledig zaterdag programma
 • Lunch
 • Luxe BBQ
 • Snacks
 • Onbeperkt non-alcoholisch drinken

De locatie

Het Mussennest is een populaire larp locatie op de Hoge Veluwe. Voorzien van diverse binnenlocaties, een bar, slaapzalen en een eigen bos. Er is de mogelijkheid om een tent op te zetten als je niet op een slaapzaal wilt slapen.

Plattegrond locatie

Adres

Beekdalseweg 1
6731 SG Otterlo

Bereikbaarheid

De locatie is goed bereikbaar met de auto. Parkeren is mogelijk langs de weg. OV-reizigers kunnen stoppen bij de bushalte in het dorp. Vanaf de bushalte is op aanvraag een gratis pendeldienst naar de locatie beschikbaar.

Toegankelijkheid

Het Mussennest is grotendeels rolstoeltoegankelijk met rolstoelvriendelijk sanitair. Helaas zijn sommige locaties minder goed toegankelijk voor rolstoelen (bijvoorbeeld het bos). Als een programmaonderdeel minder rolstoeltoegankelijk is, wordt dit aangegeven.

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Het LARP Zomer Festival is in de eerste plaats vooral een gezellig festival om andere larpers te ontmoeten en kennis op te doen. We bieden echter ook verschillende short larps aan, waarbij een kostuum wenselijk kan zijn. Dit wordt dan vermeld bij de programmaonderdelen.

In principe hoef je geen kostuum mee te nemen; we nodigen je vooral uit om kleding te dragen waarin je je prettig voelt. Maar het is zeker toegestaan om een mooi kostuum te dragen!

We bieden een pendeldienst aan voor vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagavond en zondagmiddag. Deze pendel zal rijden van en naar de bushalte. De pendeldienst is een gratis service, maar dit betekent wel dat we niet constant zullen rijden en zoveel mogelijk ritten zullen combineren.

Verzoeken voor de pendeldienst kunnen tot woensdag 21 augustus 20:00 worden ingediend via peter@larp-platform.nl.

Stuur ons een e-mail op peter@larp-platform.nl en dan noteren we dit voor je. Houd er echter rekening mee dat er naast EHBO’ers en een standaard verbandkoffer geen zorgverleners aanwezig zullen zijn vanuit de organisatie. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor je gezondheid.

Het LARP Zomer Festival is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Er is geen maximumleeftijd. Sommige programmaonderdelen zijn vanwege de onderwerpen enkel toegankelijk vanaf 18 jaar.

We hebben een maximum van 100 slaapplekken binnen. Op dat moment zijn er alleen nog weekendtickets beschikbaar voor mensen die in een tent willen slapen, en dagtickets te koop. Het kan dus gebeuren dat tickets uitverkocht raken.

Wij willen graag larp voor iedereen toegankelijk houden, daarom bieden we ook tickets aan die passen bij een klein budget. Je kunt een Kleine Beurs Ticket kopen zonder dat er vragen worden gesteld, maar houd er rekening mee dat er een beperkt aantal beschikbaar is.

Bij het bestellen van je ticket kun je kiezen tussen de opties Kleine Beurs en Sponsor, waarbij de Sponsor optie een donatie is die wordt gebruikt om Kleine Beurs Tickets te bekostigen.

Het LARP Platform stelt zelf ook 5 Kleine Beurs Tickets beschikbaar.

We hebben verschillende soorten korting beschikbaar:

 • Kleine Beurs Tickets: Je kunt hier gebruik van maken als je het financieel krap hebt. Als jij er behoefte aan hebt, kun je hier gebruik van maken zonder verdere vragen. Het aantal beschikbare Kleine Beurs Tickets vanuit de organisatie is 5, maar er kunnen meer Kleine Beurs Tickets beschikbaar komen door donaties van Sponsor Tickets.
 • Bijdragers korting: Als je minimaal 2 uur bijdraagt tijdens het festival, bijvoorbeeld door het organiseren van een programma onderdeel, bieden we je een kortingscode aan van 10% op de ticketprijs. Deze korting gaat altijd in overleg met het team.
 • Vrijwilligerskorting: Als je het grootste deel van het weekend bezig bent met organiseren, kun je gebruik maken van de vrijwilligerskorting. Je ticketprijs is dan gelijk aan de kostprijs. Stuur ons een berichtje op peter@larp-platform.nl als je wilt bijdragen.

Het team

Het LARP Zomer Festival wordt georganiseerd door Stichting Verhaal in Uitvoering, een non-profitorganisatie met als missie om larp leuker, beter en toegankelijker te maken.

Peter (hij/hem)

Hoofd productie

Yvon (zij/hen)

Communicatie

Desire (zij/haar)

Communicatie

Sean (hij/hem)

Programma

Lies (zij/haar)

Programma

Mandy (zij/hen)

Programma

Omney (Die/hen/zullie)

Programma

Menno (hij/hem)

Productie

Kasper (hij/hem)

Productie

Christian (hij/hem)

Techniek

Ork (hij/hem)

Techniek

Lindy (zij/die)

Hoofd EHBO

Contact

Heb je nog vragen over het LARP Zomer Festival? Neem vooral contact met ons op. We reageren het snelst via e-mail!

Ticketverkoop is geopend

vr 30 aug t/m zo 1 sept 2024
Weekendticket
za 31 augustus 2024
Dagticket

Het Mussennest Otterlo
terug naar boven