LARP Zomer Festival 2021 – Terugblik

12 juli 2021 Door LARP Platform

Op 9 t/m 11 juli 2021 heeft de derde editie van het LARP Zomer Festival plaatsgevonden! Dit jaar, net als vorig jaar, weer digitaal op de LARP Platform Discord server en het was wederom een groot succes. We hebben in dit artikel wat foto’s en de links naar activiteiten die zijn opgenomen zodat je lekker kunt nagenieten en alles kunt terugkijken.

Activiteiten & Short Larps

Er zijn dit jaar weer allerlei toffe activiteiten en short larps georganiseerd. De short larps: Oh Dear! We seem to have run out of Time, Godjes!, Julia’s Lost Treasures en Bloed op de Klokkentoren waren een groot succes. Verder hebben we weer een Larp Pubquiz georganiseerd na het grote succes van vorig jaar en een radioshow met live-bellers: Long Time Listener, Last Time Caller, waarbij overigens het advies om een playlist van onze DJ’s er tegelijkertijd bij aan te zetten. Ook zijn er een D&D Dungeon Crawl en 2 Honey Heist runs gespeeld, waarbij er op basis van die laatste alweer plannen zijn voor een Glitter Donut Heist.

1 van 25 Larp vragen in de Larp Pubquiz 2021

Suus en René hadden ontzettend veel lol met het hosten van de Larp Pubquiz. Gefeliciteerd team “Crafty Ponies” met jullie winst van Pubquiz Wisselbeker! Je kunt de Larp Pubquiz in z’n geheel terugkijken op YouTube.

Honey Heist zondag team
Julia’s Lost Treasures op zaterdagavond

De geweldige mensen van de Hello LARP podcast hebben de Short Larp “Long Time Listener, Last Time Caller” op vrijdag met live publiek en deelnemers opgenomen en beschikbaar gemaakt. Triggers: Covid-19 pandemie, apocalypse scenario, dood.

Lezingen & Panels

Ook lekker onderuit gezakt kon je veel volgen van het LARP Zomer Festival. Er was een divers programma aan lezingen en panels te volgen.

Lezingen

Panels

Lightning talks

Innoveren in de Nederlandse larp scene

Kostuums

What’s now and what’s next

Met hierin aankondigingen en trailers van:

Doorlopende activiteiten

Gedurende het weekend waren er diverse doorlopende activiteiten, waaronder de Emoji Vraag-van-het-Moment, waarbij iedereen kon stemmen op hun favoriete optie. Zo zijn er gedurende het weekend 65 verschillende vragen voorbij gekomen!

Verder was er ook een leuke babbelbingo opgezet, waarmee je een persoonlijke bingokaart kon aanvragen. Deze vragen helpen je dan om gedurende het weekend het ijs te breken met andere festival bezoekers. De babbelbingo loopt nog, dus doe gezellig nog een paar weken mee op de server!

Gezelligheid

Naast alle geplande activiteiten is er ook op de Discord heel veel gekletst. Enkele van onze persoonlijke hoogtepunten waren:

  • De gebruikelijke IC “oh nee, ik kan mijn oortjes niet vinden / ik moet nog schminken / waar is mijn slaapzak gebleven” stress voor de opening.
  • De veeeeele donut foto’s en referenties.
  • Brakke ochtend foto’s!
  • Spontane ontwikkeling van meme’s naar aanleiding van lezingen en activiteiten
  • Larp teams met geweldige teamnamen als “The black void kitties,” “Men Down” (die het bonuspuntje voor de naam hebben gekregen) en “Greenskin and the Glitters”.
  • De spontaan geïmproviseerde short larp ‘Porto’s!’ op de zaterdagochtend.
  • Wim, die erg graag alleen wou zitten in een spraakkanaal.
  • Het waarlijk epische gevecht tussen de glitter-aficionado en de schoonmaakploeg-diehards.
  • Woorden die hun eigen leven gaan leiden… Barber Snake Robe, de nieuwste larp organisatie van Nederland en België heeft nu een eigen website!

Eten

We kregen wel klachten dat de centrale catering ontoereikend was, want mensen moesten zelf hun eten maken. 😉 Inspirationeel kregen we foto’s van maaltijden zoals pizza’s, sushi en donuts. Na dit weekend mogen we wel kunnen concluderen dat we een bovengemiddeld percentage donut-fans hebben ten opzichte van de gemiddelde bevolking. 

We gaan ons best doen om deze voedselvoorkeuren mee te nemen naar de editie van volgend jaar!

Lofi Beats & High-Key Vibes – DJ Theyva Babe & Hemy Squad

Een feestje was het sowieso, maar het kreeg een level-up wanneer onze DJ’s aanwezig waren! Hieronder enkele van de (ook weer vele) foto’s en links naar de playlists, voor wie nog even wil nagenieten van de muziek.

Voor het LARP Gala konden mensen nummers insturen voor hun personage. De volledige lijst met aanvragen zijn hier terug te vinden.

XPerience Box

Voor het LARP Zomer Festival zijn XPerience Boxen samengesteld vol met gave larp loot! De opbrengst van de XPerience Box en losse merchandise komt ten goede aan volgende edities van het festival. In de noms-expansie zaten ook 4 recepten die we graag met jullie delen.

We zijn ontzettend blij met de collectie aan leuke foto’s en unboxing video’s die mensen hebben ingestuurd!

Twyg en Skye SeeDling

Achter de schermen

Achter de schermen is hard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Dat ziet er dus ongeveer zo uit…

Steun het festival!

Het LARP Zomer Festival 2021 was volledig gratis. Wil je ons helpen om in de toekomst meer evenementen te organiseren? Overweeg ons dan te steunen door middel van het aanschaffen van merchandise of het maken van een kleine donatie.

Tijd voor een afterparty: 7 augustus 2021

Hoewel het LARP Zomer Festival 2021 helaas voorbij is hebben we een afterparty gepland staan. Helaas kan Castlefest dit jaar niet doorgaan, daarom willen we dit weekend een dag nemen om samen te komen voor steun en community. Blokkeer deze dag dus in je agenda!

Zoals gebruikelijk zal het allemaal plaatsvinden in de Discord.


terug naar boven