Nieuwe larp evenementen in 2023

2 januari 2023 Door Yvon Vuijk

Het jaar is pas net begonnen maar de LARP agenda staat vol met leuke evenementen om aan mee te doen. Naast de langlopende seriële evenementen biedt dit jaar ook genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan volledige nieuwe evenementen. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet! Mis je een nieuw evenement in de lijst? Stuur ons vooral een berichtje op info@larp-platform.nl, dan voegen we deze toe.

Exhumation

Fotografie Ork de Rooij

Als het idee van een middeleeuwse horror larp je aanspreekt, neem dan vooral eens een kijkje op de website van Exhumation. Dit drieluik zet in op een spannend verhaal te worden dat een eigen smaak geeft aan het zombie survival-genre. Het eerste evenement van Exhumation zal plaatsvinden op 17 t/m 19 maart. De inschrijvingen zijn reeds geopend.

Bezoek de Exhumation website

Tyrmanos

Het post-apocalyptische, high fantasy, low tech evenement Tyrmanos belooft een leuk evenement te worden voor liefhebbers van gamistische larps met veel vechten. De thema’s van het evenement zijn het opbouwen en onderhouden van een beschaving, maar ook zeker het overleven in moeilijke omstandigheden. Wat je vooral niet gaat vinden is een non-combat larp of een gespreid bedje voor je personage. Je zal IC moeite moeten doen om bestaansrecht voor je personage te creëren.

Deze larp heeft het eerste playtest evenement reeds gehad en zal op 28 t/m 30 april hun eerste weekend-evenement organiseren.

Bezoek de Tyrmanos website

Agnoia Unwritten

De organisatie LarpTom, bekend van Zomerlarp (de high-fantasy larp waarbij elke dag 2 andere SL de leiding hebben) en Stormvloed (de laagdrempelige eendaagse fantasy larp) komt dit jaar met hun nieuwe evenement: Agnoia Unwritten. Dit is een weekend reeks met een focus op exploratie en het leven aan de grens van de wildernis. Dit betekent veel vechten, maar ook ruim voldoende kans om op ontdekkingstocht uit te gaan, te experimenteren met magie, of misschien zelfs om nieuwe skills te ontdekken.

De data van Agnoia Unwritten zijn 28 t/m 30 april, 23 t/m 25 juli en 20 t/m 22 oktober.

Bezoek de Agnoia Unwritten website

Bruidsprijs

De Nordic one-shot Bruidsprijs volgt het leven van de “Mo”, een geïsoleerd volk met een patriarchische eercultuur. Het evenement, dat wordt gespeeld in een vakantiepark met sfeervolle bungalows, zal plaatsvinden op 2 t/m 6 september en biedt plaats aan 59 spelers.

Bezoek de Bruidsprijs website

7Realms: het Licht in de Wildernis

Na 10 jaar heeft er een grote wijziging plaatsgevonden in de setting, de regels, en het SL-team van de langlopende high-fantasy larp 7Realms van Stichting Fabel. De spelers stichten een nieuw dorp in een vervallen wereld om samen te overleven in de Wildernis, en om meer te leren over magie, de oude wereld, en de mysterieuze Vrije Fae. Het eerste evenement zal plaatsvinden op 28 t/m 30 april.

Bezoek de 7Realms website

Weerklank

Na een geslaagde playtest in 2022 gaat Weerklank dit jaar echt van start met twee weekend evenementen op 5 t/m 7 mei en 1 t/m 3 september. Weerklank speelt zich af in een wereld met een uitgebreide geschiedenis waar de acties van spelers over de hele wereld resoneren. Weerklank heeft volken met rijke culturen en uitgebreide verhalen.

Bezoek de Weerklank website

Sterhaven

In de 2de helft van 2023 zal Stichting Fabel de sci-fi larp “Sterhaven” organiseren op een locatie in het oosten van Nederland. Sterhaven is een episodische sci-fi larp, waarbij het verhaal draait om een groep kolonisten die een onbekende planeet verkennen. Het heeft lichte fantasy elementen, onder andere in de vorm van een groot aantal mysterieuze artefacten.

Het uitgangspunt is een coöperatieve PvE larp waarbij de personages voornamelijk op elkaar aangewezen zijn. Meerdere speler-facties zullen ruimte geven voor de nodige sociale wrijving, maar uiteindelijk is iedereen er bij gebaat om samen te werken. Er zullen aliens en vreemde onbekende beschavingen in het spel voorkomen.

Wordt lid van de Sterhaven Discord server

Convergence (voorheen Heimr)

Een ander evenement dat genre-twist gaat maken is Heimr, dat vanaf nu “Convergence” gaat heten. Na 6 evenementen in “harde fantasy” (hoog realisme/logica gehalte) maken ze in 2023 de omschakeling naar een harde science fiction. Ze halen inspiratie uit dingen zoals Shadowrun, Starfinder, Warhammer 40K en Bright. Hun eerste evenement in de nieuwe reeks staat gepland op 22 tot 24 september.

Bezoek de Convergence website


terug naar boven