25 t/m 27 augustus 2023

Het Mussennest, Otterlo

Programma

Op deze pagina vind je het programma van het LARP Zomer Festival

Inschrijven

Voor diverse short larps, workshops en activiteiten met een maximum aantal deelnemers werken we met inschrijflijsten. Maximaal 75% van de inschrijvingen zal gevuld zijn vanuit de voorinschrijving.

Het kan gebeuren dat programma items vol zitten en je niet mee kan doen. We bieden echter een divers programma aan met diverse activiteiten tegelijk. Laat je verrassen en doe mee met een andere activiteit!

De voorinschrijvingen zullen ong. een maand voor het evenement openen.

Short Larps

Een volledige larp ervaring in 2 a 3 uur, waarbij voorbereidingen met betrekking tot kostuum of personage niet nodig zijn.

La Cena is een short larp, gepresenteerd in 7 scenes. Drie tot zeven spelers nemen de rollen aan van de Cruz familie, voor een emotionele reünie.

Aantal deelnemers: 3 – 7
Duur: 3 uur
Triggers: disfunctionele familie, emotionele mishandeling, onderdrukking, alcoholisme, psychische krachten, dood, ondertonen van christelijke religie.
Toegankelijkheid: Wegens de onderwerpen is dit een larp met een minimumleeftijd van 18 jaar.

Lezingen

Larp. Iedereen heeft het erover (zeker dit weekend), maar wat is het? Hoe werkt het? Wat kan je ongeveer verwachten als je je inschrijft voor een larp? En vooral, wat is het niet (altijd)? Wat voor soorten larps bestaan er? En hoe vind je de larp die het beste bij jouw wensen past?

In een hoog tempo stippen we diverse onderwerpen aan die vooral interessant zijn voor beginnende en nog niet begonnen larpers, en vertellen we jou de dingen die we zelf hadden willen weten toen we voor het eerst het veld op stapten.

Duur: 1 uur

Maar dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Jullie gaan namelijk input leveren in wat er ter plekke in elkaar gezet gaat worden!

Is het een spelshow? Is het een lezing? Allebei?

Duur: 1 uur

Activiteiten

Weet jij precies in welk jaar de eerste larp in Nederland plaatsvond? En de exacte naam van het wapen schuim dat iedere fabrikant gebruikt? Misschien kan je uit 20 verschillende opties moeiteloos bepalen welke patronen in de vroege Renaissance werden gebruikt, of welke meta-technieken er gebruikt werden in een obscure Finse Smurfenlarp?

Kom dan je kennis testen in de larp-pubquiz en strijd om de eeuwige roem en eer! En misschien leer je onderweg ook nog iets nieuws. 😉

Ben je niet zo ontzettend ervaren als larper? Of heb je meer zin om gewoon gezellig mee te kijken en ook nog wat te leren, terwijl andere mensen zich in het zweet werken voor de winst? Ook dat is mogelijk!

Duur: 1 uur

terug naar boven