IntoTheMirror: Larp Introductieavontuur

24 augustus 2017 Door Carel Ketelaars

Advertentie

Waarom meedoen aan het Larp Introductieavontuur?

Je wilt graag ervaren of Fantasy Larp je ding is, voordat je gaat deelnemen aan een Larp bij een van de Larp organisaties in Nederland. Doe dan mee aan het ‘Larp Introductieavontuur’ van IntoTheMirror.

De voordelen van het ‘Larp Introductieavontuur’ op een rij:

  • Wij zorgen voor je Larp wapen en kostuum;
  • Wij zorgen voor een gedegen introductie in improvisatie spel en zwaardvechten;
  • De Larp duurt 3 uur, dat is een overzienbare tijd voor een eerste keer;
  • Wij bieden deze ervaring aan voor een scherpe prijs.

Daarnaast kunnen we je op basis van je speelstijl en interesses adviseren welke evenementen van Nederlandse Larp organisaties bij je passen.

Gezocht

Dappere krijgers, spoorzoekers en tovenaars en tovenaressen

Dwergenkoning Oberon is de bruidsschat kwijt! Binnenkort gaat zijn dochter prinses Fiona trouwen met haar charmante prins Valiant. (Of: binnenkort gaat zijn zoon prins Valiant trouwen met zijn schone prinses Fiona). Maar als er geen schat is, dan gaat het hele feest niet door. Welke dappere avonturiers helpen hem de bruidsschat terug te nemen van zijn aartsvijand Mordred?

Toelichting Larp Introductieavontuur

In deze Larp (Live action Role-Playing game) beleef je, in teamverband, een uniek avontuur in een spannende sprookjesachtige omgeving. Als avonturier neem je de rol aan van een (dwergen) ridder, (elfen) tovenares of (menselijke) spoorzoeker.

Tijdens het avontuur in het bos zal je ontmoetingen hebben met vreemde wezens die je op een missie sturen, helpen of juist tegenwerken. In dat laatste geval biedt slimheid de uitkomst. Maar niet altijd. Dan wordt er een zwaardgevecht geleverd, waarbij toverspreuken helpen om de strijd te winnen. En zo de schat terug te veroveren.

Programma

Workshop (1 uur en 15 minuten)

  • Warming up
  • Oefenen in veilig vechten met schuimrubberen wapens
  • Oefenen van spelregels en het gebruik van toverspreuken
  • Splitsen groep in ‘spelers’ (2/3 deel groep) en ‘figuranten’ (1/3 deel groep)
  • Spelers: Uitreiken (eenvoudige) rollen en bepalen onderlinge relaties + omkleden
  • Figuranten: voorbereiden uitspelen figurantenrollen

Avontuur (1 uur en 30 minuten)

Omkleden en evaluatie (15 minuten)

Wat je ook nog moet weten

Eén deel van de deelnemers gaat tijdens het avontuur op pad als avonturier, onder begeleiding van een spelbegeleider. Deze deelnemers spelen gedurende het hele avontuur één rol. Een ander deel gaat mee met de andere spelbegeleider als ‘figurant’. Deze deelnemers zullen onder begeleiding van de spelbegeleider diverse kleine rollen spelen, o.a. met maskers.

Je zorgt zelf voor zwarte of donkere onderkleding in natuurtinten zodat de kostuums beter uitkomen. Zorg voor passend schoeisel voor de bossen en indien het koud of fris is voor warme onderkleding. De kostuums passen in principe niet over dikke jassen.

Omdat tijdens dit spel wordt gevochten met schuimrubber latex wapens is het opvolgen van instructies heel belangrijk.

Het Larp Introductieavontuur is een buitenspel, dat plaatsvindt in een bos. Het spel vindt in principe altijd doorgang (als het minimum van 8 inschrijvingen is gehaald), ook als het regent.

Meedoen?

IntoTheMirror organiseert enkele malen per jaar het Larp Introductieavontuur op basis van open inschrijving.

Kijk op de website van IntoTheMirror voor de data en schrijf je in.

Mocht je twijfelen of Larp Introductieavontuur iets voor jou is, of je hebt nog vragen, neem contact op of bel 06 8007 36 07. En onthoud: domme vragen bestaan niet.


terug naar boven